Kayıt OlKayıt Ol  AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Giriş yapGiriş yap  
KonuYazanGönderme Tarihi
Perş. Ara. 13, 2012 12:36 am
Perş. Mart 15, 2012 4:34 pm
Cuma Mart 09, 2012 7:46 pm
Salı Şub. 07, 2012 8:17 pm
Perş. Ocak 05, 2012 7:35 pm
Perş. Ocak 05, 2012 7:31 pm
Perş. Ocak 05, 2012 7:29 pm
C.tesi Eyl. 24, 2011 6:13 pm
Paz Eyl. 11, 2011 8:13 pm
Salı Eyl. 06, 2011 10:06 pm



Yusuf Güney Fan Club | Yusuf Güney'daki "gerekli bilgiler 2" konusunu beğendin mi ? Paylaş.


Paylaş | 
 

 gerekli bilgiler 2

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
zeyneppp
Üye

Üye
avatar

Mesaj Sayısı : 2532
Yaş : 28
Nerden : doğunun parisi DİYARBAKIR
Ruh Halim :
Takım :
Yorum Puanı : 1415
Rep Puanı : 66

MesajKonu: gerekli bilgiler 2   Salı Haz. 09, 2009 1:53 pm

) Gözlügünüzün vidasi çok çabuk çikiyorsa vidayi takmadan önce vidanin girecegi delige renksiz oje damlatin.

Vidayi öyle takin.



2) Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi sikiyor ise onlari bir kaç dakika buhara tutun.



3) Makasinizi bilemek istiyorsaniz* zimpara kagidi kesin.



4) Halidaki sigara yaniklarindan** yanik* y*er*ler üzerinde zimpara kagidi ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz.



5) Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarin üzerinde iz birakir. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz

koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesinigezdirin. Izden eser kalmadigini göreceksiniz.



6) Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadan önce kapali olup olmadigini kontrol edin. Açiksa zedelenebilirler.



7) Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa bir legenin içerisine koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup

legenin içerisine yavas yavas sicak su koyun. Bardaklarin kolayca çiktigini göreceksiniz.



Satin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerine yapistirilan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin

sürün ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayip yikayin. Üzerinde hiç bir leke ve çizilme olusmayacaktir.



9) Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için ütü masasinin kilifinin altina alüminyum folyo koyun. Sicagi geri

yansitacagindan ütü yapmak daha kolay olacaktir.



10) Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlari bir yastik kilifinin içerisine koyun. Kilifin agzini kapayin ve

çamasir makinasinda yikayin. Yeni gibi olacaklardir.



11) Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelere portakal limon ve dilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirseniz

dekoratif buzlar elde etmis olursunuz.



12) Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlerce sicak suda bekletmeyin aksine kolonya ile ovalayin.Bilekleriniz ve

ayaklariniz sismeyecektir



13) Eger ayaklariniz çok hassas ise sicak havalarda sikayetleriniz artiyorsa her sabah bir kaç damla zeytinyagi ile ovalayin.



14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada bir gece soguk suyun içerisinde bekletin sonra yikayin

çekmeyeceklerdir.



15) Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz bir dilim limon ile ovun. Böylece yumusacik olacaklardir.



16) Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatin. Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya

yapismasini önleyecektir.



17) Cevizle dost olun. Içindeki yag beyin hücreleri için çok yararlidir. Kan sekerini düsürdügü için seker hastalarina da

uzmanlar tarafindan tavsiye edilir



1 Duvariniza çivi çakacaginiz zaman isaretlediginiz yerin üzerine çapraz bant yapistirin. Çiviyi öyle çakin. Böylece duvarin

alçisini çatlatmamis olacaksiniz.



19) Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanilir durumda olup olmadigini anlamak için kizgin yagin içerisine bir

dilim ekmek atin. Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz.



20) Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlari bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de

dagilmayacaktir.



21) Unlarinizin böceklenmemesi için un kavanozunun içerisine bir adet defne yapragi koyun.



22) Firinda patates yapmadan önce 10-15 dakika haslayin ve çatal ile delin. Daha kolay pisecektir.



23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve

büzüsmesini önler.


????: Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu /genel-sohbet/246755-bilinmesi-gereken-bilgiler-vee-onlemler.html

24) Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ile karistirin. Kavanozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süre

saklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin altinda hazir bulunur.



25) Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz bir çorba kasigi suyun içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin.

Hazirladiginiz karisimi yumurtaya ilave edin. Böylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz.

26) Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazir bulundurmak istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir kavanoza

doldurup üzerine zeytinyagi koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrica bu yag yemeklerinize salatalariniza ayri bir lezzet

katacaktir.



27) Peyniri kolay rendelemek için 15 dakika buzlukta ekletin



2 Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika firinlayin.
????: Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu http://www.webhatti.com/showthread.php?t=246755



29) Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.



30) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuz baharatlardan içine de koyun. Böylece daha lezzetli olur.



31) Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç salçanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir.



32) Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun 5 dakika bekletin.

Daha sonra pisirin.



33) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bölün yarisini tavugun üzerine bastirarak iyice sürün. Diger

yarisini ise tavugun içerisine yerlestirin. Tavugunuz nar gibi kizaracaktir.



34) 2 Çorba kasigi yogurdu sulandirilmis 1 çorba kasigi salçayi ve birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde

karistirin. Firina koymadan önce tavugun her tarafina sürün. Çok daha lezzetli olacaktir.



35) Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman biçak ile kesmenize gerek yok. Dikis ipligini kekin

etrafina gerip dikkatlice çektiginiz zaman düzgün bir sekilde kesildigini göreceksiniz.



36) Hazirladiginiz kekin firinda pisirirken çökmemesi için hamuru kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar

dinlendirin. .



37) Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme seker yada limon suyu koyun.



3 Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için önce tavayi ocaga koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin. Daha

sonra karisimi tavaya alin ve ocagin altini kisin.



39) Kesilmis ve açik havada kalmis sogan zararlidir. Kullanmadiginiz sogan parçalarini saklamayin.



40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazirladiginizda onlardan bir miktarini buz kaplarina yerlestirin.Kokteyllerin

içerisine bunlari kullanin Böylece sulanip tatlarini kaybetmeyeceklerdir



41) Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp

bozulmasini önlemis olursunuz.



42) Kizarttiginiz tavugun tekrar isittiginizda lezzetini kaybetmesini istemiyorsaniz tavuk parçalarini bir süzgece koyun.

Tencerenin içerisinde su kaynatin ve süzgeci üzerine oturtun.Buharda isitilan tavuk lezzetinde hiçbir sey

kaybetmeyecektir.



43) Satin aldiginiz kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayin.





44) Evde pasta yaparken kullandiginiz meyve sekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsaniz hazirladiginiz

hamura bir miktar misir unu ilave edin. Meyveler piserken sulari yogunlasir ve dibe çökmezler.



45) Kek kalibinizin içine hamurunuzu dökmeden önce ortasina bir serit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi

pisirdikten sonra kolayca çikartabilirsiniz.



46) Sogan sarimsak kesmeden önce parmaklariniza limon suyu sürerseniz istemediginiz kokulardan kurtulmus

olursunuz.



47) Kizartma kokularinin bütün eve yayilmamasi için yagin içerisine bir iki dal maydanoz atin.



4 Lambalarinizin üzerine kullanmadiginiz kokularinizdan veya biraz vanilya sürerseniz lambalarinizi yaktiginizda

mis gibi koku yayilacaktir.( Fazla sürmeyin.)



49) Parfümü bitmis küçük parfüm siselerini atmaya kiyamiyorsaniz onlari çamasir dolabiniza koyun. Böylece

çamasirlarinizin hos kokmasini saglarsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
yusuff_ben
Üye

Üye
avatar

Mesaj Sayısı : 2892
Nerden : yusufumnn gittiği her yerden
Ruh Halim :
Takım :
Yorum Puanı : 6785
Rep Puanı : 174

MesajKonu: Geri: gerekli bilgiler 2   Salı Haz. 09, 2009 2:22 pm

tatlmm bnmm ne güsel bilgiler bunlar saol zeynom Gülen Yüz
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
zeyneppp
Üye

Üye
avatar

Mesaj Sayısı : 2532
Yaş : 28
Nerden : doğunun parisi DİYARBAKIR
Ruh Halim :
Takım :
Yorum Puanı : 1415
Rep Puanı : 66

MesajKonu: Geri: gerekli bilgiler 2   Salı Haz. 09, 2009 3:15 pm

rica edrim fahrişim:Mutlu
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
islem
Üye

Üye
avatar

Mesaj Sayısı : 2482
Yaş : 22
Nerden : nereyee
Ruh Halim :
Takım :
Yorum Puanı : 6074
Rep Puanı : 289

MesajKonu: Geri: gerekli bilgiler 2   Salı Haz. 09, 2009 3:37 pm

saqoL cnmmm Mutlu
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
'Béyza
Üye

Üye
avatar

Mesaj Sayısı : 5412
Nerden : BaŞKeNT ..!
Ruh Halim :
Takım :
Yorum Puanı : 27936
Rep Puanı : 1452

MesajKonu: Geri: gerekli bilgiler 2   Salı Haz. 09, 2009 4:34 pm

yusuff_ben demiş ki:
tatlmm bnmm ne güsel bilgiler bunlar saol zeynom Gülen Yüz
evt cnm, payLaşım için çok saoL
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
zeyneppp
Üye

Üye
avatar

Mesaj Sayısı : 2532
Yaş : 28
Nerden : doğunun parisi DİYARBAKIR
Ruh Halim :
Takım :
Yorum Puanı : 1415
Rep Puanı : 66

MesajKonu: Geri: gerekli bilgiler 2   Çarş. Haz. 10, 2009 1:42 pm

beğenmenize sevindim
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
tuqce_94
Üye

Üye


Mesaj Sayısı : 5044
Yaş : 22
Nerden : Bursa
Ruh Halim :
Takım :
Yorum Puanı : 24949
Rep Puanı : 1514

MesajKonu: Geri: gerekli bilgiler 2   Çarş. Haz. 10, 2009 3:26 pm

sqL hayaDmm..!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
*seLen*
Üye

Üye
avatar

Mesaj Sayısı : 85
Yaş : 23
Nerden : heryerden
Ruh Halim :
Takım :
Yorum Puanı : 9963
Rep Puanı : 9993

MesajKonu: Geri: gerekli bilgiler 2   Çarş. Haz. 10, 2009 5:03 pm

p.için saoL tatLım Gülen Yüz
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
((=bye.the.hayat=))
Üye

Üye
avatar

Mesaj Sayısı : 2040
Yaş : 25
Nerden : tokat
Ruh Halim :
Takım :
Yorum Puanı : 9441
Rep Puanı : 5

MesajKonu: Geri: gerekli bilgiler 2   Salı Haz. 16, 2009 11:45 pm

çok tşkler cnm önemli şeyler...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
...YuSuF_BuKeT...
Üye

Üye
avatar

Mesaj Sayısı : 2111
Yaş : 23
Nerden : YuSuF*mM NeRDeYSe oRDaN
Ruh Halim :
Takım :
Yorum Puanı : 10771
Rep Puanı : 17

MesajKonu: Geri: gerekli bilgiler 2   Salı Ağus. 04, 2009 9:53 pm

*seLen* demiş ki:
p.için saoL tatLım Gülen Yüz
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
selvi18
Üye

Üye
avatar

Mesaj Sayısı : 4694
Yaş : 30
Nerden : BURS
Ruh Halim :
Takım :
Yorum Puanı : 24734
Rep Puanı : 7

MesajKonu: Geri: gerekli bilgiler 2   Salı Ağus. 04, 2009 10:11 pm

p.için sağol cnm
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
göksu_yusuf
Üye

Üye
avatar

Mesaj Sayısı : 6261
Yaş : 20
Nerden : EdiRne
Ruh Halim :
Takım :
Yorum Puanı : 30211
Rep Puanı : 127

MesajKonu: Geri: gerekli bilgiler 2   Salı Ağus. 11, 2009 9:27 pm

sqL...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
JoJo
Dergi G

Dergi G
avatar

Mesaj Sayısı : 3660
Yaş : 25
Ruh Halim :
Takım :
Yorum Puanı : 19898
Rep Puanı : 226

MesajKonu: Geri: gerekli bilgiler 2   Çarş. Ağus. 12, 2009 1:25 am

payLaşım için çok saoL
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
damlacık cık
Özel Üye

Özel Üye
avatar

Mesaj Sayısı : 6628
Yaş : 21
Nerden : bursa
Ruh Halim :
Takım :
Yorum Puanı : 36398
Rep Puanı : 0

MesajKonu: Geri: gerekli bilgiler 2   Cuma Ağus. 14, 2009 6:27 pm

tşklerr
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
göksu_yusuf
Üye

Üye
avatar

Mesaj Sayısı : 6261
Yaş : 20
Nerden : EdiRne
Ruh Halim :
Takım :
Yorum Puanı : 30211
Rep Puanı : 127

MesajKonu: Geri: gerekli bilgiler 2   Ptsi Ağus. 17, 2009 3:35 am

paylasım için saol canım
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Sponsored content




MesajKonu: Geri: gerekli bilgiler 2   

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 

gerekli bilgiler 2

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 

 Similar topics

-
» çook ilginç bilgiler ( bakmalısınız )
» Portable Programlar 2010 Pc'niz için gerekli tüm programlar bu arşivde
» Görkem Aydanarığ Hakkında Bazı Bilgiler
» hande hakkında bazı bilgiler
» Bazı Programlar
1 sayfadaki 1 sayfası

 Konu Etiketleri Etiketler
 Konu Linki Konu Linki
 Konu BBCode BBCode
 Konu HTML Kodu HTML Kodu
Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Yusuf Güney Fan Club | Yusuf Güney :: .:: Diğer Bölümler ::. :: Genel / Off Topic-
Buraya geçin: